fbpx
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Kattoremontti KattoCenterin tapaan

Kattoremontti on iso investointi, ja siksi asiakkaat haluavat kilpailuttaa remontin tekijöitä. Tarjousten vertailu ei kuitenkaan aina ole helppoa. Vaikka hinta onkin monesti tärkeä tekijä, vielä tärkeämpää on ymmärtää, mitä hinnan takana todella on.

Tämän artikkelin tarkoituksena on kertoa siitä, miten me toteutamme kattoremontin ja tuoda esiin keskeisiä asioita, joita on syytä ottaa huomioon kattoremonttitarjouksia vertaillessa.

Kattoremontti tehdään kunnolla, ei kiireellä

Me KattoCenterillä uskomme, että perusteellinen tekeminen vaatii aikaa. Sillä, valmistuuko pientalon kattoremontti kolmessa vai kuudessa päivässä ei ole suurtakaan merkitystä. Sillä taas on, kestääkö katto hyvänä seuraavat vuosikymmenet vai ei. Hyvää ei saa hutiloimalla eikä kiireessä tule koskaan priimaa. Siksi varaamme jokaiseen kattoremonttiin riittävästi aikaa.

Pitkäikäinen katto vaatii huolellista tekemistä.

Ei ole vain yhtä tapaa tehdä kattoremonttia

Jokainen katto on ainutlaatuinen ja siksi myös jokainen kattoremontti on uniikki, eikä siihen voida soveltaa yhtä ainoa tapaa tai konseptia. Siksi räätälöimmekin jokaiselle katolle sille soveltuvan remontin. Ja sen me osaamme. Meillä on lähes 15 vuoden ja yli 10 000 kattotyön mukanaan tuoma kokemus katoista ja niiden mahdollisista ongelmakohdista. Tiedämme toimivimmat tavat ja ratkaisut, joiden ansiosta jokaisesta tehdystä katosta tulee pitkäikäinen ja laadukas.

Näin me toimimme

1. Kuntokartoitus ja mahdolliset jatkotoimenpiteet

Jokainen kohde on erilainen ja tästä johtuen kartoitamme katon kunnon aina paikan päällä. Näin pystymme tarjoamaan varmasti oikean ratkaisun kaikille katoille. Kartoituksen jälkeen raportoimme sinulle katon kunnon valo- ja videokuvilla. Jos havaitsemme puutteita tai korjausta vaativia kohtia, laadimme sinulle kiinteähintaisen tarjouksen tarvittavista korjaustoimenpiteistä. Avaimet käteen -tarjous sisältää kaiken: aina kattotöistä ja materiaaleista loppusiivoukseen asti.

2. Työturvallisuus

Työturvallisuus on meille avain asia. Kattoalalla se muodostuu useista yksityiskohdista, kuten asianmukaisista työvaatteista ja -varusteista sekä oikeanlaisista putoamissuojista, kuten kaiteista tai telineistä tai turvavaljaista ja köydestä. Lisäksi ennakointi, riskien tunnistaminen, raportointi ja työmaan siisteys ovat tärkeitä tekijöitä.

3. Parhaat materiaalit

Me KattoCenterillä olemme kattorakentamisen ammattilaisia. Ja koska me ammattilaisina haluamme tarjota sinulle vain parasta, emme valmista katemateriaaleja tai muita kattotuotteita itse. Jätämme sen alan markkinajohtajille ja teemme heidän kanssaan tiivistä yhteistyötä. Näin saat katollesi parhaat, pitkäikäisimmät ja taatusti Suomen oloihin kehitetyt materiaalit.

4. Töiden aloitus

Työt aloitetaan aikataulun mukaisesti, kuitenkin sääolosuhteet huomioiden. Teemme remontin alusta loppuun yhtäjaksoisesti.

5. Loppukatselmus

Remontin valmistuttua tehdään asiakkaan kanssa työmaan loppukatselmus, jossa varmistetaan, että remontti on tehty juuri niin, kuin on sovittu.

6. Laskutus ja takuutodistukset

Lähes kaikki asiakkaamme valitsevat SKC-rahoituksen. Remontti laskutetaan noin 30 päivän kuluttua sen valmistumisesta. Lasku on mahdollista maksaa joko kerralla tai sopivissa kuukausierissä. Takuutodistukset toimitetaan remontin valmistuttua.

Huomioi ainakin nämä asiat, kun vertailet remonttitarjouksia

Katon oikaisu

Katto oikaistaan aina kattoremontin yhteydessä, ja tämä tehdään yleensä joko pystyjuoksun alapuolelta tai suoraan aluskatteen päältä. Kun kattoa oikaistaan aluskatteen päältä, aluskatteen ja tuuletusrimojen väliin asennetaan puisia kiiloja, jotka naulataan kiinni aluskatteen läpi tuuletusrimaan . Tämä menetelmä on nopea ja siksi se on myös suosittu kattoalan ammattilaisten keskuudessa. Tässä menetelmässä kuitenkin piilee ongelma: kiilauksen aikana kohdistuu mekaanista rasitusta aluskatteelle, mikä vaikuttaa aluskatteen käyttöikään sekä pahimmillaan takuisiin. Pahimmassa tapauksessa huonosti naulattu kiila saattaa jopa puhkaista reiän aluskatteeseen ja aiheuttaa vuotoriskin.

Tästä syystä me KattoCenterillä valitsemme työläämmän tavan oikaista katto. Oikaisemme sen pystyjuoksun alapuolelta ennen aluskatteen asentamista. Vaikka tämä tekotapa vaatii enemmän työtä ja vaivaa, voimme olla varmoja, että aluskate pysyy ehjänä.

Vanhan aluskatteen purkaminenPuramme aina vanhan aluskatteen pois, jotta voimme olla varmoja, että katto tuulettuu tehokkaasti. Helpompi ja nopeampi vaihtoehto olisi jättää aluskate paikoilleen ja ainoastaan rei’ittää se harjan ja räystäiden kohdalta, mutta meistä tämä ei ole kestävä tapa. Jos esimerkiksi vanha aluskate on märkä ja siinä on hometta, kosteus ja kasvusto jäävät edelleen yläpohjaan. Tämä on tietenkin ongelma ja pahimmillaan se vahingoittaa uutta kattorakennetta ja aiheuttaa terveysongelmia.  

Tuulettuva kattorakenne

Talo on suojattava kosteudelta rakentamalla yläpohjaan hyvin tuulettuva ilmatila aluskatteen ja lämmöneristyksen väliin, sekä aluskatteen ja katemateriaalin väliin. Näin ilma kiertää ja se estää kosteuden kondensoitumisen talon rakenteisiin.

Tuulettuva kattorakenne vaatii sen, että siinä käytetään riittävän paksua pystyjuoksua ja tuuletusrimaa. Me KattoCenterillä käytämme aina vähintään 48 mm paksua pystyjuoksua ja 25 mm paksua tuuletusrimaa ( Lukkosaumassa tuuletusrima on aina 32mm paksu ). Näin rakenteessa on riittävästi tilaa tehokasta tuuletusta varten.

Ohuempien materiaalien käyttäminen saattaa pienentää kustannuksia, mutta meidän mielestämme se on väärä paikka säästää. Kattorakenteeseen panostaminen on sijoitus kiinteistön terveyteen ja kestävyyteen.

Otsalaudat

Me KattoCenterillä pyrimme aina uusimaan otsalaudat kattoremontin yhteydessä, tottakai asiakkaan mielipide huomioon ottaen. Olemme sitä mieltä että niiden pitää kestää hyvänä koko uuden katon elinkaaren ajan. Usein asiakkaalle tarjotaan pelkästään otsalautojen maalausta, mutta meistä ei ole järkevää maalata vanhoja otsalautoja ja huomata muutaman vuoden kuluttua, että ne ovat lahonneet ja ne täytyy vaihtaa uusiin. Otsalautojen vaihtaminen myöhemmin on hankalaa ja kallista.

Näiden seikkojen lisäksi on muitakin tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa remonttitarjouksien hintaeroihin. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy. Kattoasiantuntijamme vastaavat mielellään tarjouksiin liittyviin kysymyksiin.

Pyydä tarjous kattoremontista

Miten valita oikea katto?

Katon kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan.