fbpx
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Sammal VEX – sammaleen poistaminen katolta

Kun katto pidetään puhtaana sammaleesta ja muusta kasvustosta, pitenee katon elinkaari merkittävästi.

Puhdas katto pidentää käyttöikää

Sammal kuluttaa niin tiili- kuin huopakatonkin tehokkaasti, jos sitä ei poisteta ajoissa. Lumi, jää, sateet ja tuiskut rapauttavat katteen pintaa ja tekevät siitä optimaalisen kasvualustan sammaleelle ja muulle kasvustolle.  Mitä karheampi ja huokoisempi katemateriaalin pinta on, sitä helpommin kasvillisuus pääsee siihen tarttumaan

Katolle kertynyt kasvusto voi hidastaa merkittävästi veden ja kosteuden poistumista katolta. Pitkällä aikavälillä se rasittaa katemateriaalia, koska kate joutuu olemaan käyttöiästään yhä suuremman osan kosteana.
Keväällä kuormaa lisää puista lentävä lehtimahla ja syksyllä taas lehdet.

Ainoa Ormaxin hyväksymä puhdistusaine

Sammal Vex on biohajoava aine. Se on kehitetty vartavasten tiilikatoille maailman suurimman katemateriaalivalmistajan BMI:n laboratorissa. Sammal Vex tuhoaa kaikki yksisoluiset kasvustot, kuten sammaleet, jäkälät ja levät.

Sammal Vex on ainoa tiilikatteita valmistavan Ormaxin hyväksymä puhdistusaine. Tuote on testattu toimivaksi myös bitumi-, pelti- ja mineriittikatoille. Ainetta voidaan käyttää myös valokatteissa.

Katon puhdistus ilman painepesuria

Me KattoCenterillä emme suosittele katon pesemistä painepesurilla ellei kattoa pesun jälkeen myös pinnoiteta. Katon pesussa käytetään helposti liian suurta vedenpainetta, joka vaurioittaa katemateriaalin pintaa. Uudella Sammal Vex -käsittelyllä katto voidaan puhdistaa turvallisesti, vaurioittamatta katemateriaalia.

Sammal VEX - käsittely

  1. Suoritamme katon silmämääräisen yleistarkastuksen.
  2. Poistamme katolta isoimmat sammaleet, jäkälät, lehdet ja muut roskat.
  3. Levitämme luontoystävällisen sammaleenpoistoaineen katolle erikoisvalmistetulla ruiskulla. Ruisku levittää aineen tasaisella ja hienolla paineella. Mikropisarat tunkeutuvat paremmin ja tasaisesti sammaleen juureen.
  4. Aine jätetään vaikuttamaan. Sammal ja muu kasvusto huuhtoutuvat seuraavien kuukausien aikana sateiden mukana pois katolta.
  5. Sammaleenpoistoaineen hoitava vaikutus suojaa kattoasi kasvustolta jopa 3-5 vuodeksi eteenpäin.
Sammaleen poisto

Haluatko lisätietoja sammaleenpoistosta

Täytä lomake ja kattoasiantuntijamme on yhteydessä.

Pyydä tarjous kattoremontista

Miten valita oikea katto?

Katon kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan.