fbpx
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Asbestia sisältävän katon purkaminen

Vuoden 2016 alussa voimaan tullut asbestilainsäädäntö kiristää asbestipurkutyötä koskevia vaatimuksia.

Kattoremonttia suunnittelevalle lyhyt yhteenveto:

1. Uuden lainsäädännön myötä asbestisementtituotteiden käsittely kuten asbestipitoisten seinä- ja kattolevyjen purku ulkotiloissa on jatkossa aina asbestipurkutyöluvan edellyttämää työtä. Valtaosa 70- ja 80-luvuilla asennetuista vartti- eli mineriittikatoista sisältää asbestia.

2. Aluehallintovirasto pitää rekisteriä asbestipurkutyöluvista ja pätevistä työntekijöistä. Luvan hakijalla on oltava käytettävissä asbestipurkuun tarvittavat koneet ja laitteet sekä vankkarakenteiset huoltotilat.

3. Asbestipurkutyöntekijän pätevyysvaatimuksena on ammattitutkinto tai sen soveltuva osa.

4. Purettavien materiaalien asbestipitoisuus on aina selvitettävä, ei siis riitä, että kaikki purkutyöt tilataan asbestipurkutyönä. Asbestikartoituksen suorittajalta edellytetään riittävää perehtyneisyyttä.

5. Asbestipurkutyöstä on jatkossakin tehtävä työsuojeluviranomaiselle ennakkoilmoitus, mihin on merkittävä muun muassa tiedot purkutyötä tekevistä työntekijöistä ja terveystarkastuksien voimassaolosta.

6. Purkutyöstä on lisäksi tehtävä kirjallinen turvallisuussuunnitelma.

Suomen KattoCenterillä on aluehallintoviraston myöntämä asbestipurkutyölupa. Me tutkitutamme onko vanhassa kattossa asbestia ja mikäli näin on niin teemme tarvittavat ilmoitukset, puramme katon asbestipurkutyönä ja hävittämme asbestipitoiset materiaalit asianmukaisesti.

Muista tarkistaa Asbestipurkuluparekisteristä että käyttämälläsi urakoitsijalla on lupa tehdä asbestipurkutöitä.

Pyydä tarjous kattoremontista

Miten valita oikea katto?

Katon kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan.

Katso myös