fbpx
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Konesaumakatot

Konesaumakaton nimi tulee siitä, että katon peltirivit on saumattu koneen avulla toisiinsa. Ennen vanhaan saumakatto tehtiin aina käsin takomalla. Suomen Kattocenter jatkaa käsityön perinnettä ja jokainen konesaumakatto on peltisepän tekemä, ja asiakkaan katolle suunniteltu.

Mikä konesaumakatto?

Konesaumakatto on oikein asennettuna täysin vedenpitävä, sillä kattopeltiin ei missään vaiheessa tehdä yhtään reikää. Rivit kiinnittyvät kattoruoteisiin erityisillä kiinnikkeillä, jotka jäävät rivien välisen sauman alle piiloon. Kaikki läpiviennit ja savupiiput saumataan erityisellä saumauskoneella yhtenäiseksi muun kattopellin kanssa. Kattosillat, lumiesteet ja tikkaat kiinnitetään katon pystysaumoihin.

Konesaumakattoon voi valita sinkityn pellin tai valmiiksi pinnoitetun pellin. Kumpikin materiaali on huoltovapaa ja palvelee isältä pojalle. Katon suoralinjainen profiili sopii niin moderneihin kuin perinteisiinkin kattoihin. Koska konesaumakaton asennus on käsityötä, pinnassa näkyy aina käsityön jälki. Tämä tekee jokaisesta katosta uniikin.

Koska katto asennetaan aina käsityönä, se tekee siitä muita katemateriaaleja arvokkaamman. Konesaumakaton vähimmäiskaltevuus on 1:10, mutta sitä käytetään nykyisin paljon monimuotoisissa ja haastavissa katoissa sen vesitiiviyden, kauneuden ja pitkäikäisyyden takia.

Laadukkaan lopputuloksen, eli täysin vesitiiviin konesaumakaton, aikaan saaminen vaatii huolellisesti tehtyjä pohjatöitä. Tästä syystä paras ja pitkäikäisin lopputulos syntyy aina ammattilaisen käsissä.

Mikäli katossasi ei ole paljon erilaisia ulokkeita tai se ei ole todella loiva, suosittelemme tutustumaan myös kustannustehokkaaseen Titaani-lukkosaumakattoon.

30 % tiukempi kiinnitys StarkListillä

Perinteisesti konesaumakatto asennetaan kiinnittämällä peltirivit kattoruoteisiin irrallisilla kiinnikkeillä eli klemmareilla. Koosta riippuen yhteen kattoon uppoaa satoja tai jopa tuhansia klemmareita. Mutta ei enää. KattoCenterin patentoitua StarkList mullistaa konesaumakaton asennuksen. 

StarkList on 2,5 metriä pitkä peltinen kiinnityslista, joka korvaa kattopellin kiinnitykseen tarvittavat yksittäiset kiinnikkeet. Yhtenäinen lista kiinnittyy kattoruoteisiin yksittäisiä klemmareita tiukemmin. StarkList kiinnittääkin pellin 30 prosenttia perinteistä kiinnitystapaa paremmin.

Pyydä tarjous kattoremontista

Miten valita oikea katto?

Katon kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan.

Katso myös