fbpx
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Starklist

Uusi ja parempi tapa kiinnittää konesaumattu peltikatto

Konesaumakatto on yksi perinteisimmistä katemateriaaleistamme. Sen suosio perustuu tiiviyteen ja pitkään ikään – oikein huollettuna katto kestää Pohjolan armottomissa säissä jopa sata vuotta.

Perinteisesti konesaumakatto asennetaan kiinnittämällä peltirivit kattoruoteisiin irrallisilla kiinnikkeillä eli klemmareilla. Koosta riippuen yhteen kattoon uppoaa satoja tai jopa tuhansia klemmareita. Mutta ei enää. StarkList mullistaa konesaumakaton asennuksen.

StarkList on 2,5 metriä pitkä  peltinen kiinnityslista, joka korvaa kattopellin kiinnitykseen tarvittavat yksittäiset kiinnikkeet.

Pellit pysyy katolla voimakkaissakin myrskyissä.

Yhtenäinen lista kiinnittyy kattoruoteisiin yksittäisiä klemmareita tiukemmin. StarkList kiinnittääkin pellin 30 prosenttia perinteistä kiinnitystapaa paremmin (Tulos perustuu itsenäisen ja riippumattoman Eurofins Expert Services Oy:n toteuttamaan kuormituskokeeseen (EUFI29-19004053-T1). Tämä antaa jo entisestään pitkäikäiselle katolle vielä lisää elinvuosia.

Tiiviisti asennettu katto kestää kestää hyvänä tyrskyt ja myrskyt. Tällä on merkitystä etenkin silloin, kun katolle asennetaan aurinkopaneelit. Paneelit nimittäin nostavat kattoon kohdistuvaa tuulirasitusta.

StarkList täyttää kaikki RT-kortin standardit ja sitä löytyy 0,5 ja 0,6 mm paksuisena.

Lataa kuormituskokeiden tulokset

Katso myös