fbpx
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Katso video

Pinnoittamalla lisää vuosia katolle

Tiilikaton pinnoituksessa tiilikatto puhdistetaan ja kerrostetaan hengittävällä kattopinnoitteella, joka antaa kestävyyttä ja suojaa kattoa. Katon pinnoituksella voidaan varmistaa tiilikaton helppohoitoisuus ja kaunis ulkonäkö jopa vuosiksi eteenpäin. Katon pinnoitus pidentää sen elinkaarta tuntuvasti ja on hyvä vaihtoehto kattoremontille, mikäli katon alusrakenteet ovat kunnossa.

Miksi pinnoittaa tiilikatto?

Tiilikaton pinnoittaminen on oiva tapa parantaa vanhan tiilikaton ulkonäköä ja suojata sitä sään vaikutuksilta. Pinnoittaminen voi pidentää katon käyttöikää ja säästää kustannuksia, verrattuna koko katon uusimiseen.

Tiilikattoa ei siis välttämättä tarvitse alkaa remontoimaan perusteellisesti. Pinnoittaminen on hyvä vaihtoehto, jos rakenteessa ei ole vikaa, mutta tiilikatto kaipaa päivitystä.

Suosittelemme lämpimästi, että pinnoittamisen suorittaa pätevä kattoalan ammattilainen. Väärin tehtynä se voi johtaa ongelmiin kuten vuotoihin tai pinnoitteen irtoamiseen. Ammattilainen varmistaa, että pinnoittaminen tehdään oikein ja että katto saa tarvitsemansa suojan ja kestävyyden.

Pinnoitusprosessi

Pinnoittamisprosessi alkaa puhdistamalla katto perusteellisesti poistamalla lika, sammal, ja muut epäpuhtaudet. Tämä varmistaa, että pinnoite tarttuu kunnolla tiileen ja luo kestävän suojan. Seuraavaksi tarkistetaan mahdolliset vauriot, kuten halkeamat tai lohkeamat, ja ne korjataan ennen pinnoittamista.

Kun katto on valmis, pinnoite levitetään tasaisesti koko pinnalle. Pinnoitetyyppejä on useita, kuten akryyli-, silikoni- tai polyuretaanipohjaisia pinnoitteita. Suomen KattoCenter käyttää BMI Ormax Pro -kattopinnoitetta.

Pinnoitteen kuivuttua katto on suojattu kosteudelta, UV-säteiltä ja sammal- ja leväkasvustolta. Tämä auttaa pidentämään katon käyttöikää ja ylläpitämään sen ulkonäköä. Säännöllinen huolto ja tarvittaessa pinnoitteen uusiminen auttavat varmistamaan katon pitkäaikaisen suojan ja kestävyyden.

Markkinoiden paras tiilikattopinnoite

BMI Ormax Pro -kattopinnoite on sama pinnoite, joilla uudet BMI Ormax -kattotiilet pinnoitetaan Pennalan tehtaalla Orimattilassa. Ormax Pro on hengittävä pinnoite, joka hylkii tehokkaasti vettä, likaa ja kasvustoa. Samalla pinnoitteen korkealuokkaiset pigmentit ja hartsiosat antavat katolle kauniin ja pitkäikäisen värisävyn sekä uutta vastaavan ulkonäön. Pinnoitteen elastisuus takaa sen erinomaisen tarttuvuuden tiilikatteeseen. Pinnoite kestää UV-säteilyä, kulumista sekä erilaisia lämpötilavaihteluja.

BMI Ormax Pro -kattopinnoite säilyttää tiilikaton takuun

  • BMI Ormax Pro -kattopinnoite on ainoa valmistajan korkeat laatustandardit täyttävä. Sitä käyttämällä BMI Ormax -tuotetakuu pysyy voimassa.
  • Hengittävä pinnoite hylkii veden ja kosteuden 100 %:sti, mutta antaa tiilen sisällä olevan kosteuden poistua.
  • Pinnoite täyttää kattotiilen pinnan epätasaisuuden kauttaaltaan ja antaa pinnan, joka kestää ja suojaa epäpuhtauksia vastaan. Kattopinnoitetta levitetään katolle kaksi tasaista kerrosta.
  • BMI Ormax Pro -pinnoitteesta on saatavana viisi aitoa ja alkuperäistä BMI Ormax – kattotiiliväriä: savitiilenpunainen, tupapunainen, ruskea, tummanharmaa ja musta. Huippukorkea väripigmenttipitoisuus antaa näyttävän ja kirkkaan värisävyn sekä erinomaisen UV-kestävyyden.
  • Tiilikatteen pinnoitus toteutetaan korkeapaine ruiskua käyttäen, vesiohenteisella, 100% akrylaattipohjaisella BMI Ormax Pro -kattopinnoittella. Pinnoite on tarkoitettu ainoastaan Valtuutettujen BMI Ormax -pinnoittajien käyttöön.

Pyydä tarjous kattoremontista

Miten valita oikea katto?

Katon kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan.

Suomen KattoCenter – ammattilainen katon pinnoittamisen asialla

Miksi valita ammattilainen? 

  1. Ammattilainen tuo mukanaan kokemuksen ja asiantuntemuksen. Hän tunnistaa tiilikaton yleisimmät ongelmat, kuten halkeamat, lohkeamat ja sammaleen kasvun, ja osaa korjata ne asianmukaisesti ennen pinnoittamista. Tämä varmistaa, että katto on kunnossa ja valmis pinnoitettavaksi.
  2. Ammattilainen tuntee erilaiset pinnoitemateriaalit ja osaa valita oikean pinnoitteen katon tarpeisiin. Riippuen katon kunnosta, ammattilainen osaa suositella katollesi oikeita pinnoitevaihtoehtoja, jotka tarjoavat parhaan suojan ja kestävyyden.
  3. Ammattilainen käyttää oikeita työkaluja ja tekniikoita varmistaakseen tasaisen ja kestävän pinnoituksen. Hänellä on käytössään ammattitason laitteet ja turvavarusteet, jotka takaavat työn sujuvuuden ja turvallisuuden.

Suomen KattoCenter remontoi ja huoltaa tiilikatot

Tarjoamme avaimet käteen -palvelun, mikä tekee kattoremontista vaivatonta ja kustannustehokasta. Esimerkiksi KattoCenterin täyden palvelun kattoremontti sisältää kaiken tiilikaton kattomateriaaleista vesikouruihin ja kattoturvatuotteisiin saakka. Ja lisäksi hintaan sisältyy tietenkin kaikki, alkaen vanhan katon purkamisesta aina loppusiivoukseen asti.

Suomalaisen ilmaston haasteista selviämiseen tarvitaan parasta saatavilla olevaa kattotiiltä. Siksi käytämmekin vaativat säätestit läpäisseitä Ormaxin kattotiiliä. Ormaxin kattotiilit kestävät hyvinä myös Suomen muuttuvissa ilmasto-oloissa vuodesta toiseen.

Tiilikaton asennustyölle myönnämme viiden vuoden takuun, ja rakenteellisissa muutoksissa jopa kymmenen vuoden takuun. Lisäksi Ormaxin kattotiilille myönnetään jopa 30 vuoden takuu.

Tiilikaton sammaleen peseminen ja puhdistus

Tiilikaton puhdistaminen ja peseminen on kannattavaa, jos sammalta ja likaa on kertynyt katolle. Tiilikattojen suurin ongelma on sammaloituminen, joka ajan myötä tekee tiilikatteeseen halkeamia ja jopa reikiä. Sammaloituminen kerää kosteutta ja saattaa aiheuttaa katon pinnan kulumista, jolloin tiilen kestävyys heikkenee. Lisäksi sammal voi tukkia viemärijärjestelmän ja aiheuttaa veden kerääntymistä tiilikatolle, mikä puolestaan voi ajallaan johtaa vuotoihin ja muihin vaurioihin.

Tiilikaton sammaleen poisto on tärkeä osa katon kunnossapitoa ja sen pitkäikäisyyden varmistamista. Kattoja pitäisi huoltaa säännöllisesti. Mikäli kattosi on päässyt huonoon kuntoon, se mahdollisesti voidaan kunnostaa, jolloin kattoa ei tarvitse kokonaisuudessaan remontoida tai vaihtaa uuteen. Olemme täällä auttamassa sinua poistamaan sammaleen tehokkaasti ja turvallisesti tiilikatoltasi. Asiantunteva tiimimme suorittaa poistotyön huolellisesti ja samalla varmistaa, että kattosi pysyy puhtaana ja hyväkuntoisena. Huolellisesti ja hellävaraisesti toteutettu sammaleenpoisto ei kuluta kattoa eikä aiheuta siihen vaurioita.

Miksi katon pinnotuus kannattaa?

01

Katon toimintakyky palautuu uutta vastaavalle tasolle.

02

Katon ilme ja värisävy ovat uudenveroisia.

03

Pinnoitettu katto on helppohoitoinen.

04

Pinnoitettu katto pitää kasvuston loitolla.

05

Pinnoitus lisää katon käyttöikää jopa 20 vuotta.

06

Toimiva kate suojaa katon muita rakenteita.

07

Oikein valittu pinnoite ja valmistajan valtuuttama pinnoitusyritys varmistavat, että tiilikatteen tekninen takuu säilyy.

08

Kustannustehokas ratkaisu.
Katon pinnoitus

Haluatko lisätietoja kattojen pinnoituksesta?

Täytä lomake ja kattoasiantuntijamme on yhteydessä.

Pyydä tarjous kattoremontista

Miten valita oikea katto?

Katon kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan.