fbpx
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Kattojen pellitykset: olennainen osa kattorakenteita

Kun puhutaan kattorakenteista ja niiden kestävyydestä, kattojen pellitykset ovat olennainen osa kokonaisuutta. Pellitys viittaa katon ulkopuolelle sijoitettuihin metallisiin osiin, jotka on suunniteltu suojaamaan katon saumoja ja räystäitä kosteudelta, tuulelta ja muilta sään aiheuttamilta olosuhteilta. Ne eivät ainoastaan lisää rakenteen kestävyyttä vaan myös estävät kosteuden pääsyn katon alle ja auttavat säilyttämään rakennuksen sisätilat kuivina ja suojattuina.

Teemme erilaisia pellityksiä ammattitaidolla ja takuutyönä.

Teemme pellityksiä useisiin käyttötarkoituksiin

 • Ilmahormien pellitykset
 • Piipun pellitykset
 • Juurikartiot
 • Pääty-, rintataite- ja ikkunapellitykset.
 • Isommat pellitysurakat

Sekä kaikkiin kohteisiin

 • Taloyhtiöiden pellitykset
 • Omakotitalon pellitykset
 • Mökin pellitykset
 • Autotallin pellitykset
 • Rivitalon pellitykset
 • Kerrostalon pellitykset

On kysymyksessä sitten pieni piipunhattu tai suurempi pellitysurakka, niin ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Pyydä tarjous kattoremontista

Miten valita oikea katto?

Katon kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan.

Miksi pellitys?

Kattojen pellitykset toimivat monessa tärkeässä roolissa katon kokonaiskestävyyden kannalta. Ne estävät sateen ja sulamisveden tunkeutumisen katon saumoihin ja liitoskohtiin (esimerkiksi piipun ja katon päätyjen kohdalta), mikä vähentää kosteusvaurioiden riskiä rakenteissa. Lisäksi pellitykset suojaavat katon reunoja ja räystäitä tuulen ja sään aiheuttamilta vaurioilta sekä estävät lintujen ja muiden eläinten pääsyn rakenteisiin.

Asiantunteva pellitystyö

Pellitystyö vaatii ammattitaitoa ja asiantuntemusta, sillä virheellisesti asennetut tai huonolaatuiset pellitykset voivat johtaa ongelmiin katon ja rakenteiden kanssa. Ammattilainen varmistaa, että pellitykset asennetaan oikein ja että ne tarjoavat tehokkaan suojan katon rakenteille. Lisäksi ammattilainen osaa valita oikean tyyppiset ja laadukkaat materiaalit, jotka kestävät sääolosuhteita ja ympäristötekijöitä.

Pellitystyön suunnittelu ja asennus on tarkkaa ja huolellista työtä, joka vaatii oikeiden mittasuhteiden ja materiaalien valinnan sekä ammattitaitoisen käsittelyn. Tämän lisäksi ammattilaiset käyttävät asianmukaisia turvavarusteita ja työvälineitä varmistaakseen työskentelyturvallisuuden ja vähentääkseen tapaturmien riskiä. 

Pellitys suojaa katon

Pellityksen tarkoituksena on suojata kattovuotoja vastaan muodostaen tiivisteen, joka estää veden pääsyn rakenteiden alle. Lisäksi se auttaa suojaamaan katon reunoja ja liitoskohtia tuulelta, lumelta ja muilta sääolosuhteilta.

Hyvin asennettu ja asianmukaisesti huollettu pellitys on olennainen osa kattorakennetta ja auttaa varmistamaan, että katto pysyy tiiviinä ja suojaa rakennusta kosteudelta ja muilta vaurioilta. Jos pellitys on vaurioitunut tai huonosti asennettu, se voi johtaa kattovuotoihin ja muihin ongelmiin, jotka voivat vahingoittaa rakennusta.

Vuotava katto voi aiheuttaa mittavia vahinkoja rakennukselle, etenkin jos vuotoja ei havaita ajoissa. Vesi, joka valuu vuotokohdista talon rakenteisiin ja eristeisiin, voi johtaa lahoamiseen, homekasvustoon ja muihin vakaviin vaurioihin.

Suomen KattoCenter hoitaa pellityksen 

Kattojen pellitykset ovat olennainen osa kattorakenteita, jotka tarjoavat suojaa ja kestävyyttä rakennuksen katon ja sisätilojen välille. Asiantunteva pellitystyö varmistaa, että pellitykset toimivat tehokkaasti ja kestävät ajan ja sään vaikutukset. Ammattilainen tietää, miten valita oikeat materiaalit ja miten asentaa pellitykset oikein, mikä takaa rakenteiden pitkäikäisyyden ja suorituskyvyn. Tilatessa palvelun meiltä, takaamme, että esimerkiksi savupiipun tai ikkunan pellitys sujuu hyvin.

Panosta ammattilaiseen, jolla on kokemusta ja asiantuntemusta kattojen pellityksistä. Näin voit varmistaa, että kattosi on suojattu parhaalla mahdollisella tavalla ja että se kestää aikaa ja sääolosuhteita. 

Katso video
Katso video