fbpx
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Lämpö talteen energiakatolla

Energianuuka kattorakenne pitää lämmön tallessa ja eurot kukkarossa. Jopa 20 % talon lämmitysenergiasta poistuu yläpohjan kautta ja häviää taivaan tuuliin.

Vanhan talon energian kulutusta voidaan vähentää merkittävästi parantamalla yläpohjan tiiviyttä.  Helpoin tapa pienentää vanhan talon lämmönhukkaa on päivittää vanha katto Energiakatoksi. Samalla kun sähkölaskusi pienenevät, lisääntyy asumismukavuus ja talosi jälleenmyyntiarvo paranee. Yläpohjan lisäeristäminen on helppo toteuttaa kattoremontin yhteydessä.

Energiakatto on täysin uudenlainen katto­rakenne, joka estää tehokkaasti lämmön karkaamisen harakoille. Katon eristämiseen käytetään eri eristemateriaaleja, joiden eritysominaisuuksien ansiosta katosta saadaan poikkeuksellisen hyvin sekä lämpöä että ääntä eristävä.

KattoCenterin tuulettuva  kattorakenne ehkäisee kosteuden pääsyä katon rakenteisiin ja takaa kiinteistölle pitkän iän sekä puhtaamman sisäilman.

Mikä ihmeen energianuuka kattorakenne?

Energiakatto on Suomen KattoCenterin kehittämä, täysin ainutlaatuinen konsepti, jolla jokaisen kodin katot on mahdollista eristää vastaamaan nykyajan vaatimuksia. Sen teho perustuu yhteistyössä johtavien eristevalmistajien kanssa suunniteltuihin monikerroseristysratkaisuihin yhdistettynä KattoCenterin tuulettuvaan kattorakenteeseen.

Erittäin tehokas ja turvallinen tapa hyödyntää jokaisen materiaalin parhaat ominaisuudet uudenlaisella tavalla. Lopputuloksena syntyy hyvin ääntä ja lämpöä eristävä katto. KattoCenterillä on tarjota erilaisia eristyspaketteja talon katon ja sen rakenteen mukaan.

Alimmaisena eristeenä käytetään useimmiten ns. uretaanieristettä, joka toimii sekä lämpöeristeenä että höyrynsulkuna. Tehokkaan eristeen vuoksi rakenteista saadaan ohuempia ja katto pidettyä näyttävän näköisenä.

Pääosin eristeinä käytetään mineraalivilloja sekä polyuretaanieristettä erilaisilla kombinaatioilla kohteen mukaan. Lasi- ja kivivillat ovat ympäristöystävällisiä ja tehokkaimpia rakennuseristeitä.

Polyuretaanieristeen lämmönläpäisyarvo on matalampi kuin millään muulla eristysmateriaalilla. Tämän takia polyuretaanilevyt sopivatkin hyvin kohteisiin, joissa tilaa on vähemmän, mutta halutaan kuitenkin saada tehokas eristys.  Päällimmäisenä on usein tuulensuojaeriste, joka toimii sekä lämpöeristeenä että tuulensuojana.

Käyttämämme eristeet ovat paloturvallisia sekä tuovat rakenteeseen myös lyömättömän ääneneristävyyden.

Energiaraportti

Selvitä kuinka paljon Energiakatto parantaisi talosi lämpöarvoa.

Täytä alla oleva lomake ja saatte lisätietoja energia-asiantuntijamme miten voitte tilata KattoCenterin Energiraportin. Raportista selviää arvio siitä, kuinka paljon talosi katon U-arvo eli lämmönläpäisykyky paranisi asennuttamalla taloosi Energiakaton.

Pyydä tarjous kattoremontista

Miten valita oikea katto?

Katon kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan.