fbpx
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

1100 neliön teollisuushallin remontti valmiiksi viikkoa ennen sovittua päivää

Saalasti Oy:n kiinteistö- ja ympäristöpäällikkö Toni Ahponen kertoo, kuinka vaativista olosuhteista huolimatta KattoCenter onnistui viemään läpi 1 100 neliön teollisuushallin kattoremontin joulukuussa. Kattoremontin aikana koettiin sekä lunta että myrskytuulia, mutta tiivis yhteistyö ja nopea reagointi pitivät projektin aikataulussa.

Sääsuojan alla tehty kattoremontti pitää työt aikataulussa

– Remontin aikana taivaalta tuli lunta, räntää, vettä myrskytuulien kera, Saalasti Oy:n kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Toni Ahponen muistelee joulukuussa valmistunutta kattoremonttia. Haastavista olosuhteista huolimatta KattoCenter luovutti 1 100 neliön teollisuushallin kattoremontin viikkoa ennen sovittua päivää.

Biomassojen käsittelyyn tarkoitettuja laitteita valmistavan Saalastin teollisuuskiinteistön katto oli tullut tiensä päähän. Tätä vahvisti katon silmämääräinen kunto ja jatkuvat vesivahingot.

– Kiinteistössä oli alkuperäinen katto, jota oli vuosien varrella elvytetty pienillä korjauksilla. Nyt eivät elvytyskeinot enää auttaneet, vaan katto oli pakko remontoida kokonaan, kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Toni Ahponen kertoo syitä kattoremontille. Vesivuotojen takia kattoremontin suunnittelu aloitettiin heti. Katto oli saatava kuntoon ennen kevään vesisateita ja sulavia lumia.

Kattoremontin tekijäksi valikoitui Suomen KattoCenter nopean reagoinnin, pätevyyden ja selkeiden tarjouksien perusteella.

Saalastilla ei ollut tietoa katon rakenteista, joten Ahponen tilasi KattoCenteriltä erillisen rakenneavauksen. Projektipäällikkö Jari Kortelainen ja kaksi asentajaa avasivat katon muutamasta kohdasta. Katolta poistettiin kermiä sekä eristettä ja katsottiin, miten katto oli rakenteellisesti tehty sekä minkälaisia vaurioita rakenteissa oli. Avauksessa ilmenneet vauriot osoittivat, että katolla oli ollut vesivuotoja jo ainakin edellisestä talvesta saakka. Eristeet olivat useasta kohtaa kastuneet ja jäätyneet.

– Rakenneavauksen ansiosta sain tehtyä Saalastille tarkemman tarjouksen. Näin, miten katto oli rakennettu, missä kunnossa se oikeasti oli ja mitä kaikkea sen korjaaminen vaatii, Kortelainen kertoo.

Tiivis yhteistyö sujuvoitti arkea

Vuodenajan takia kattoremontti päätettiin tehdä sääsuojan alla, jolloin rakennusaikainen kosteudenhallinta on varmemmin toteutettavissa.

– Katto purettiin kantavaan peltiin asti, ja höyrysulut ja eristeet vaihdettiin uusiin. Uusimme myös kattoon kuuluvat pellitykset, työmaalla työnjohtajana toiminut Rain Ladva kertoo kattoremontin vaiheista.

Viime syksynä taivaalta tuli niin lunta, räntää, vettä ja poikkeuksellisen kovaa tuultakin. Sääsuoja oli kovassa rasituksessa.

– Kattoremonttia ei olisi voinut tehdä ilman sääsuojaa. Olisimme joutuneet keskeyttämään työt useaan otteeseen ja odottamaan kelien parantumista. Sääsuojan ansiosta projekti ei missään vaiheessa keskeytynyt, ja asentajat pystyivät työskentelemään aamusta iltaan, Ladva jatkaa.

Eräänä erityisen tuulisena päivänä myrskytuuli pääsi sääsuojan sisälle, ja irrotti sääsuojan rakenteita ja ne putosivat uusitulle katolle.

– Onneksi tämä huomattiin saman tien, sadesuojan alle tehtiin toinen katos, ja vahingot korjattiin, Ahponen kiittelee nopeaa toimintaa.

Kattoremontti tehtiin neljän asentajan voimin. Purkupäivien ajaksi työmaalle otettiin lisäasentajia, jotta purkamisesta aiheutunut haitta asiakkaalle minimoitui. Ahposella, Ladvalla ja Kortelaisella oli päivittäin palaveri remontin kulusta.

 

– Totta kai remontista syntyy meteliä, mutta se ei haitannut normaalia työntekoa. Jos tuli jotain, mistä Saalastin henkilöstön tulisi olla tietoisia, sain ilmoitettua asiasta heille riittävän aikaisin. Tämä oli oleellista etenkin purkutöiden aikaan, koska tuolloin alueella oli nosturiauto, kuorma-autoja ja purettua materiaalia, Ahponen kertoo.

Saalasti päätyi samanlaiseen kattoon, samoilla kaadoilla ja samalla materiaalilla, kuin mitä vanha katto oli. Koska muutoksia ei tehty, niin ei myöskään tarvittu rakennuslupaa ja kattoremontti pystyttiin aloittamaan nopeasti.

Kattoremontissa märät eristeet vaihdettiin kuiviin. Samalla eristeen määrää lisättiin hieman, jotta kiinteistöstä saatiin energiatehokkaampi. Remontin varrella Saalasti päätti uusia vanhat ja hapertuneet kattokuvut uusiin, samalla myös kattoturvatuotteet päivitettiin vastaamaan nykyisiä ohjeistuksia. Nämä työt tehtiin erillisenä työnä.

Kattoremontti oli valmis, sääsuoja oli purettu, ja pihat siivottu viikkoa ennen sovittua päivämäärää.

Kuntotarkastuksessa

KattoCenterin ammattilainen ottaa kokemuksen tuomalla ammattitaidolla kuvia katon kunnosta. Silmämääräisessä kartoituksesta tehdään asiakkaalle kuvallinen raportti.

Rakenneavauksessa

kattoa puretaan pieneltä alueelta, sekä huovat ja eristeet poistetaan, jotta nähdään katon rakenne ja minkälaisia vaurioita siellä on. Avaamisen jälkeen eristeet laitetaan takaisin ja päälle hitsataan uusi pala kermiä. Kartoituksesta tehdään asiakkaalle kuvallinen raportti, josta selviää katon kunto sekä suositeltavat toimenpiteet.

Katso video
Katso video

Pyydä tarjous kattoremontista

Miten valita oikea katto?

Katon kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan.