fbpx
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

KARTANOTYYLINEN OMAKOTITALO SAI MODERNIN TIILIKATON

Klassinen, kartanotyylinen vuonna 1988 valmistunut rapattu omakotitalo, jonka harja/mansardikatto sai remontissa upean modernin betonitiilikatteen.

Kesällä 2017 uudet omistajat saaneen tyylikkään porvoolaistalon betonitiilikatto oli remontoitava, sillä sen aikanaan tavanomainen ratkaisu, muovinen aluskate, oli jo monin paikoin pahasti repeillyt. Vanhat Ormaxin Mahti –betonikattotiilet sen sijaan olivat vielä ehjät. 

Upeassa ympäristössä sijaitseva, klassisen kaunis rapattujulkisivuinen omakotitalo kaipasi uutta katolleen arvonsa mukaista katetta. – Punainen tiilikatto sopi julkisivuun hyvin, talon isäntä Kalle kertoo. 

Myös peltikate oli harkinnassa, mutta siitä luovuttiin, sillä Suomen KattoCenterin asiantuntija piti toteutusta tässä kohteessa hankalana.

Ormaxin Protextor+ -kattotiilien hillitty kiiltävä pinta ja tyylikäs punainen väri korostavatkin kartanomaiseen tyyliä erinomaisesti.

Aloituksesta loppuun kolme viikkoa kestäneessä remontissa vanhat kattotiilet ja aluskate poistettiin. Samalla tarkastettiin, ettei rakenteista löytynyt mitään ikäviä yllätyksiä, kuten alkavia kosteusvaurioita. Näin ei onneksi ollut asian laita. Kattoremontti toteutettiin ajoissa. Remontissa sai uuden hengittävän aluskatteen ja Ormax Protector+ -betonitiilikate. 

Uuteen kattoon tuli tuulettuva harjarakenne. Päädyt pellitettiin, sillä katon ja talon tyyliin tiilipäädyt eivät olisi sopineet.  Remontin yhteydessä katolla olevat läpiviennit pellitettiin ja katolle asennettiin kulkusilta piipulle, tikkaat sekä tietenkin myös uudet vesikourut ja syöksyputket.

Uusi, huolella remontoitu betonitiilikatto on kaunis ja toimiva kymmeniä vuosia.

Katso video
Katso video

Pyydä tarjous kattoremontista

Miten valita oikea katto?

Katon kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan.