fbpx
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

KATON UUSI VÄRI MUUTTI KOKO TALON ILMEEN

Espoon Haukilahdessa sijaitsevan tyylikkään tiilitalon kattoremontissa päädyttiin säilyttämään Ormax-tiilikate. Materiaali on tyylikäs ja helppohoitoinen ja kun väri vaihdettiin harmaasta mustaan, oli lopputulos tyrmäävä.

Espoon Haukilahdessa, Mellstenintien varrella sijaitsevan talon kattoremontti tuli ajankohtaiseksi, kun kattoikkunoista vuoti vettä sisälle taloon. Talossa on rakennusajankohdalle tyypillinen, 317 neliöinen tiilipäällysteinen harjakatto ja kattoikkuna sekä kaksi näyttävää katon sisäpuolelle rakennettua parveketta.

Talossa oli alkuperäinen katto eikä sitä oltu korjattu aikasemmin. Alun perin asukkaat aikoivat korjata pelkästään vuotokohdat, mutta kun Suomen KattoCenterin kattoasiantuntijat selvittivät kattorakenteen kuntoa, löytyi katolta laajoja vaurioita ja koko katto päätettiin uusia.

– Vuotokohtia oli monessa kohtaa ja kattorakennetta avatessa vanhoissa rakenteissa havaittiin lahovaurioita, joiden takia osa rakenteista jouduttiin purkamaan kokonaan pois ja vaihtamaan uusiin, KattoCenterin työnjohtaja kertoo remontista.

Kolmen viikon kattoremontti

Remontti sujui suunnitelmien mukaan. Vanhat ruoteet ja aluskate purettiin pois ja huonokuntoiset ruoteet korvattiin uusilla ennen tuulettuvan kattorakenteen rakentamista. Se pitää talon rakenteet kuivina ja talon terveenä. 

– Tuulettuva kattorakenne vaatii, että yläpohjassa on oltava hyvin tuulettuva ilmatila vesikatteen ja lämmöneriseen välissä. Tämän takia ruoteiden päälle asennettiin tuuletusrimat ja hengittävä aluskate sekä uudet ruoteet ennen katemateriaalia.

Katemateriaali säilytettiin samana, mutta sen väri vaihdettiin harmaasta mustaan. Musta jämäköitti punaista tiiltä ja muutti koko talon ilmeen entistäkin tyylikkäämmäksi. Katto viimeisteltiin reunatiilillä.

Haastavat pellitykset

Kolmelta ammattimieheltä katon remontointi sujui ongelmitta. Ainoat haasteet tulivat siinä vaiheessa, kun katto oli valmis ja aloitettiin viimeistelytyöt eli asennettiin rännit, vesikourut ja kattoturvatuotteet.

– Talossa oli kaksi katon sisäpuolelle rakennettua parveketta. Niiden pellitykset aiheuttivat hieman päänvaivaa. Katon kulma oli jyrkkä, 35 astetta ja jotta vesiohjaukset saatiin tehtyä oikealla tavalla, oli oltava tarkkana kaikkien peltien ylöskäännösten kanssa, Rudenas muistelee, mutta lisää, että KattoCenterillä on aina mukana oma peltiseppä, joka on tottunut tekemään haastaviakin kohteita. Pellit saatiin paikoilleen ja katto valmiiksi.

Kattoremonttiin oli varattu aikaa kuukausi, mutta se valmistui kolmessa viikossa. Asukkaat olivat tyytyväisiä  katon uuteen väriin ja remontin joustavaan sujumiseen.

Katso video
Katso video

Pyydä tarjous kattoremontista

Miten valita oikea katto?

Katon kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan.