fbpx
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

KATTOJEN KUNKUN NAAPURIN KATTOREMONTTI

Suomen KattoCenterin toteuttama seinänaapuri voitti King Of Roofs 2018 äänestyksen, joten tänä vuonna oli naapurin vuoro saneerata vesikatto. Rakennukset ovat valmistuneet yhtä aikaa, joten saneeraus tuli myös tässäkin kohteessa oivaan aikaan.

Katto on haastava ja kohde on siinä määrin uniikki, sillä sitä ei voi suoranaisesti nimetä mansardi-, harja-, auma- tai eurohouse katoksi. Joten päätimme nimetä katon ”Kauniaisten euromansardihouseksi” ja nimi on oikeutettu, sillä katossa löytyy kaikki nämä piirteet aina pystysuorasta katon osuudesta eurohousen kaareviin räystäisiin.

Pelkästään kohteen kartoittaminen ennen tarjous vaihetta ja itse remonttia vaatii vahvaa ammattitaitoa jotta osataan ottaa kaikki pienimmätkin nyanssit huomioon. Tällaista todella haastavaa ja monimuotoista kattoa ei voi kartoittaa puolivillaisesti vaan kartoitus vaatii tarkkaavaisuutta, sekä rautaista ammattitaitoa.

Kattoasiantuntijamme Ville Kuosmanen ja Sebastian Salaja havaitsi yläpohjassa tuuletuksen puutteellisuuden ja tämän johdosta purkutöiden yhteydessä vanhaa huopakattoa ja kiinteää alustaa aukaistiin harjalta ja räystäältä, jotta saadaan ilma kiertämään rakenteiden molemmin puolin.

Suomen KattoCenterin toimintatapaan kuuluu räätälöidä asiakkaan tarpeisiin sekä budjettiin paras ja pitkäikäisin katto!

Ongelmallisen ja hengittämättömän yläpohjan vuoksi aluskatteeksi valittiin hengittävä aluskate ja tuuletusta parannettiin huomattavasti paksummalla tuuletusrimalla (48x48mm). Suurin osa toimijoista olisi asentanut ohuempaa lautaa tuuletuksen parantamiseksi, mutta tässä kohteessa yläpohjan ongelmia ei olisi saatu ratkaistua ohuella rakenteella.

Asiakkaan toiveet on otettu huomioon aina viimeistelytöitä myöten. Kohteen monimuotoisuuden ja haastavien kulmien ja pellityksien vuoksi KattoCenterin peltisepät saivat käyttää mielikuvitusta ja teknistä osaamistaan vähintään yhtä monen tunnin edestä, kuin itse kattotiilien asennukseen.

Remontti toteutettiin kolmella asentajalla, kattotyöt saatiin ripeästi saatettua valmiiksi sillä ryhmästä löytyi myös peltisepän ammattitaitoa. Kaikki työvaiheet aina telineiden kasaamisesta peltisepän viimeistelytöihin veivät aikaa noin kaksi työviikkoa. Työ saatettiin hyvällä vauhdilla valmiiksi, ottaen huomioon katon monimuotoisuuden, haasteelliset peltisepän työt ja pystysuorissa seinämissä jopa 1000 kattotiiltä jouduttiin ruuvaamaan kiinni ruoteisiin.

Katso video
Katso video

Pyydä tarjous kattoremontista

Miten valita oikea katto?

Katon kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan.