fbpx
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

KING OF ROOFS 2018 -KILPAILUN VOITTAJA

Näyttävän vuonna 1984 rakennetun Eurohouse -talon täydellinen kattoremontti: monimuotoinen Ormax Protector +-betonitiilikate ja uudet kattoikkunat kuukaudessa.

Kauniaisissa on useitakin hienoja rakennuksia, mutta harva herättää yhtä paljon huomiota kuin tämä rehevässä puistomaisessa ympäristössä sijaitseva valkotiilinen ja jykeväkattoinen Eurohouse -talo. Se saa kiittää viehätyksestään paljon monimuotoista kattoaan. 

Kattoremontti tuli ajankohtaiseksi, kun seniori-ikään ehtinyt omistajapariskunta Riitta ja Christian alkoivat huolestua alkuperäisen betonitiilikatteen kunnosta. Christian väsyi myös kiipeilemään vuosittain puhdistamaan monimuotoisen katon rännejä syksyn lehdistä. 

Yli kolmenkymmenen vuoden ikään ehtineiden kattorakenteidenkin kunto herätti huolta. Tällaisten monimuotoisten kattorakenteiden huono tuulettuvuus johtaa aikaa myöten ongelmiin. Ilman olisi päästävä esteettä räystäältä harjalle saakka.

Eurohouse -talojen kaltaisten rakennusten kattorakenteiden kunnon tarkastaminen ei ole suinkaan yksinkertaista. Ryömintätilan puuttumisen takia yläpohjan rakenteita ei voida tarkistaa tavanomaiseen tapaan kattoluukun tai vintin kautta. Se on tehtävä varovaisesti ja huolellisesti vanhoja kattotiiliä ja nostelemalla.

Tässä kohteessa alkuperäinen pahvinen aluskate osoittautuikin tarkastuksessa jo pahoin kostuneeksi. 

–Olimme alun perin miettineet pelkästään katon jiirien leventämistä sekä rännien parantamista, mutta tarkastuksen jälkeen ja tarjousten vertailun jälkeen mutta koko katon remontoiminen osoittautui kuitenkin järkevämmäksi vaihtoehdoksi, Christian kertoo.

Kattoremontissa vanhat rakenteet purettiin kattotuoleihin asti. Kattotuolien päälle asennettiin uudet pystyjuoksut ja niiden päälle hengittävä aluskate, uudet tuuletusrimat, ruoteet ja näyttävä musta Ormax Protector+ -betonitiilikate. Valinta on erinomainen, sillä betonikattotiilen pinta hylkii kasvullisuutta ja talon ympärillä kasvaa paljon puita. 

Peltiseppien ammattitaitoa tarvittiin, sillä katon pystysuorien lippojen vesitiiviys oli varmistettava. Tietenkin kaikki katolla olevat läpiviennit pellitettiin. Katto sai myös tiilitikkaat, lumiesteet sekä uudet vesikourut ja syöksyputket. 

Vanhat kattoikkunatkin uusittiin remontin yhteydessä.

Kaksi Suomen KattoCenterin taitavaa kattoasentajaa toteutti 320 m2:n haastavan kattoremontin kuukaudessa.

Riitta ja Christian ovat nyt uuteen kattoonsa enemmän kuin tyytyväisiä. – Enää kattoa ja rännejä ei tarvitse kiipeillä siivoamaan eikä katon kunnosta tarvitse meidän tässä asuessamme huolehtia, he sanovat.

Katso video
Katso video

Pyydä tarjous kattoremontista

Miten valita oikea katto?

Katon kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan.