fbpx
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

KYMPIN ARVOINEN SUORITUS

Hollolaisen As. Oy Pyökinrinteen kattoremontti valmistui viime keväänä ennakoitua nopeammin. Suomen KattoCenterin kohteliaat asentajat tekivät ammattitaitoista työtä ja pitivät myös työmaan kiitettävän siistinä. Mitäpä muuta taloyhtiö voisi remontiltaan toivoa.

Rauhallisella asuntoalueella sijaitseva viidestä rivitalosta muodostuva Asunto-osakeyhtiö Pyökinrinne on saanut nimensä tontilla sijainneiden pyökkien mukaan. Asuinalue on rakennettu Yli-Kartanon maille ja talojen välissä on vieläkin mm. satoa tuottavia vanhoja omenapuita. As.Oy Pyökinrinteen viehättävät yksikerroksiset rivitalot on sijoitettu suurelle tontille väljästi. Yhtiössä on kaikkiaan 17 asuntoa kaksioista neljän huoneen ja keittiön asuntoihin. Kaikkiin asuntoihin kuuluu sauna.  –Saunat ja pesutilat olivatkin ensimmäinen kunnostuskohde yhtiössämme, kertoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Katri Mäntylä.

Varttilevyt vaihtoon

Kattoremontin vuoro tuli viime vuonna. Vuosina 1989-90 valmistuneissa taloissa oli aikakaudelle tavanomaiseen tapaan kuitusementtikatteet. Vanhat tiilenpunaiset Vartti-levyt alkoivat olla jo hyvin huonossa kunnossa. Osassa katoista oli vuotoja. Kesällä 2010 kattoja paikkailtiin ja viitisenkymmentä levyä vaihdettiin. Samana vuonna valmistunut yhtiön kymmenen vuoden kuntokartoitus paljasti kuitenkin, että katot olisi syytä remontoida mahdollisimman pikaisesti.

As. Oy Pyökinrinne on erittäin hyvin hoidettu yhtiö, jossa kunnostustöitä tehdään säännöllisesti ja jopa talkoilla. Kattoremonttia valmisteltiin huolella ja erilaisia vaihtoehtoja vertailtiin tarkkaan. – Kuuntelimme yritysten esittelyjä ja pyysimme tarjoukset. Yhtiökokouksessa kaksi varteenotettavinta ehdokasta oli tarkemmin tentattavana.

Katri Mäntylän mukaan Suomen Katto-Centerin myyjä erottui yhtiökokouksessa todella edukseen: – Hän oli hyvin valmistautunut, esitteli vastaavanlaisia, jo toteutettuja kohteita, kuunteli kysymykset ja vastasi niihin perusteellisesti. Suomen KattoCenteriä ei epäilyttänyt kattoremontin toteuttaminen talvisaikanakaan. Kilpailija olisi aloittanut vasta loppukeväällä.

Ripeästi ja tarkasti

Kattoremontti aloitettiin autokatoksista maaliskuun alussa. Samaan aikaan työn alla oli useampikin katto: yhtä purettiin, toista laudoitettiin ja kolmella työskentelivät peltisepät.

Katoille asennettiin Weckman Elegantti-teräskate, äänestyksen perusteella väriltään harmaana.

As.Oy Pyökinrinteen hallituksen puheenjohtaja Katri Mäntylän mukaan viimekesäinen kattoremontti onnistui erinomaisesti. Edes 11-vuotiaalla glen of imaalinterrieri Iineksellä ei ollut sen suhteen haukuttavaa.

Talvi 2011 oli varsin kylmä ja erittäin runsasluminen. Kattotyöt käynnistyivät monena päivänä lumitöillä. Siksi asukkaita ilahduttikin erityisesti se, että uudet katot olivat valmiina jo toukokuun lopussa. – Jotakuinkin niihin aikoihin kun toinen tarjouksen tehnyt olisi vasta luvannut remonttia aloittaa!

Katso video
Katso video

Pyydä tarjous kattoremontista

Miten valita oikea katto?

Katon kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan.