fbpx
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

UNELMIEN TALO SAI UPEAN TIILIKATON

Arkkitehtonisesti vaikuttava, vuonna 1987 valmistunut kivitalokiinteistö sai uuden savitiilen punaisen Ormax betonitiilikatteen pulpettikatolleen.

Korkealla mäennyppylällä Espoossa kohoaa erityisen hieno punatiilinen asuinkiinteistö, jonka nykyinen omistaja Marko Luhtala osti rakennuttajalta vuonna 2002. Talon on suunnitellut arkkitehti Raimo Saarenvirta. Talon välimerelliset piirteet viittaavat rakennuttajapariskunnan Italian harrastukseen. Talon nimi onkin La Casa Di Songo, Unelmien Talo.

Kiinteistökaupan mukana tullut yksityiskohtainen dokumenttiarkisto todistaa, että rakennesuunnittelutoimiston omistaja on kotinsa aikanaan pieteetillä suunnitteluttanut ja rakennuttanut.

Näyttävän arvokiinteistön reilusti yli 500 m2:n katon remontoiminen tuli ajankohtaiseksi, kun sen aluskate tuli tiensä päähän. – Lounaismyrskyllä kosteus on päässyt panssaripahvia rasittamaan, Marko Luhtala kertoo.

Alkuperäiset betonikattotiilet olisivat sinänsä olleet kunnossa, vaikkakaan eivät ehkä enää esteettisesti vastanneet rakennuksen arvoa.

Ongelmia vanhalle katolle ei tuottanut ainoastaan sää, vaan myös muu luonto: oravat ja linnut pääsivät helposti yläpohjarakenteisiin eristevarkaisiin.

Kattotarkastuksessa havaittiin, että korkean iän ja sään kulutuksen vuoksi pahvinen aluskate oli jo osin pahasti kostunut ja käpristynyt, joten kattoremontilla oli jo korkea aika.

Kunnolla toteutettu kattoremontti toteutetaan aina huolella ja turvallisesti. Tässä tapauksessa vanha kattorakenne oli järkevintä purkaa aina kattotuoleihin saakka. Kattotuolien päälle asennettiin uudet pystyjuoksut. Katon monimuotoisuuden ja kaltevuuden vuoksi ti turvallisin valinta aluskatteeksi oli Ormaxin hengittävä Divoroll TOP RU –aluskate. Seuraavaksi asennettiin uudet, tavanomaista paksummat tuuletusrimat (48 x 48 mm), joilla parannettiin yläpohjan tuuletusta ja oikaistiin samalla katon rakennetta. Sen jälkeen katto sai uudet ruoteet ja tyylikkään punaisen Ormax -betonitiilikatteen.

Oravat eivät muuten enää uuteen kattorakenteeseen pääse eristeitä ryöstämään, siitä pitävät huolen pieneläinverkot.
Päädyt pellitettiin arkkitehdin alkuperäistä suunnitelmaa kunnioittaen sinertävän harmaan värisellä pellillä. Pellitykset ovat erityisen näyttävät, sillä ne ovat tavanomaista korkeammat. Mäellä sijaitsevassa talossa niitä tarvitaan estämään sadetta kovallakaan tuulella pääsemästä kattorakenteeseen sisään.

Remontin yhteydessä katolla olevat läpiviennit pellitettiin ja katolle tarvittava kattoturva – kuten tikkaat, sekä tietenkin myös uudet vesikourut ja syöksyputket. Sisäpihan puolen kourut saivat sähköiset kourunlämmittimet.

Remontti oli haastava toteuttaa, sillä kattorakenteessa riitti kulmia, jiirejä, aumoja sekä leikkauksia. Silti se kesti aloituksesta loppuun vain neljä viikkoa.

Maan laajin kattovalikoima Suomen KattoCenteristä

Vuonna 2009 perustetulla täyden palvelun kattoremontteihin ja -huoltoihin erikoistuneella Suomen KattoCenter Oy:llä on kokemusta jo tuhansista remontoiduista katoista, asentavathan sen 130 koulutettua kattoammattilaista yli 200 000 kattoneliömetriä vuodessa. Näissä huopa-, tiili- ja teräskateneliöissä on niin arvorakennusten, rivitaloyhtiöiden kuin aivan tavallisten omakotitalojen ja kesämökkienkin kattoja.

Koosta riippumatta jokainen kohde toteutetaan pieteetillä, turvallisesti tuulettuvana rakenteena. Yritys tekee tiivistä yhteistyötä alan johtavien kattomateriaalivalmistajien kanssa alan kehittämiseksi. Esimerkiksi vanhan talon energian kulutuksen vähentämiseen lanseerattiin uudenlainen Energiakattorakenne.

KattoCenterin täyden palvelun kattopakettiin kuuluu kaikki kattomateriaaleista vesikouruihin ja kattoturvatuotteisiin saakka ja hintaan kaikki vanhan katon purkamisesta aina loppusiivoukseen asti.

 

Katso video
Katso video

Pyydä tarjous kattoremontista

Miten valita oikea katto?

Katon kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan.