fbpx
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

YLI 100-VUOTIAS PIHARAKENNUS SAI UUDEN KATON

Navettana, sikalana, tallina ja viimeisinä vuosina varastona toiminut kaunis rakennus sai kauan kaipaamansa katon maaliskuussa 2019, kun tiilikatto vaihdettiin KattoCenterin Platina-peltikattoon.

– Nyt pihapiiri näyttää yhtenäiseltä ja kauniilta, tokaisee länsi-uudella maalla asuva perhe ja viittaa yli sata vuotta vanhan ulkorakennuksen uuteen kattoon.

Alkuperäisen tiilikaton alla oli osittain huonossa kunnossa oleva pärekatto ja katossa oli vuotokohtia. Remontissa poistetiin tiilet kokonaan ja päre niiltä osin, kun se oli tarpeellista.

Ennen remontin alkua, KattoCenterin kattoasiantuntija kävi useaan otteeseen remonttisunnitelman läpi tilaajan kanssa. Tiilikaton tilalle haluttiin helppohoitoinen materiaali ja koska päärakennukseen oli pari vuotta aikaisemmin vaihdettu peltikatto, valikoitui ulkorakennuksen kattomateriaaliksi myös pelti.

Aikaisemmin piharakennuksen katon toinen lape oli harmaata tiiltä ja toinen punaista. Uuden peltikaton väriksi valittiin harmaa. Nyt sekä pää- että ulkorakennuksen katto ovat samaa värimaailmaa.

Katon suoristaminen oli iso urakka

Piharakennusta oli vuosikymmenten saatossa laajennettu aina, kun maatilalla tarvittiin lisää tilaa. Katolla olikin kokoa yli tuhat neliötä. Ennen kuin uusi näyttävä peltikatto saatiin laitettua paikoilleen, piti katto suoristaa.

Kun tiilikatto oli purettu, selvisi, että katto oli painuneempi, kuin oli luultu. Puutavaraa kului, kun kattoa korotettiin ja suoristettiin. Katon alle laitettiin leveät valkoiset räystäslaudat tasoittamaan kaltevuutta.

– Räystäslaudat sopivat hyvin vanhaan rakennukseen ja nyt kun katon väri on yhtenäinen päätalon katon kanssa, koko pihapiirin ilme on kohentunut.

Talon asukkaat kilpailuttivat kuusi eri yritystä, ennen kuin he päätyivät Suomen KattoCenteriin. Valinnassa vaikuttivat sekä hinta että muiden asiakkaiden palautteet tehdyistä remonteista.

– Meillä oli hyvät ja ahkerat miehet töissä. Remontti sujui ajallaan ja piha jäi remontin jälkeen siistiksi, perhe kiittelee.

Kattoremontin yhteydessä navetan katolle laitettiin myös lumiesteet.

Katso video
Katso video

Pyydä tarjous kattoremontista

Miten valita oikea katto?

Katon kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan.