fbpx
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Jyrkät huopakatot

Näyttävä ja hiljainen huopakatto

Huopakatto herättää lämpimiä tunteita. Kevyt, hiljainen huopakatto toimii niin monimuotoisilla arvokatoilla, erämaan hirsihuviloissa kuin omakotitalojenkin katoilla. Se on toimiva ratkaisu myös hyvin loiviin kattoihin, joita aikaisemmin kutsuttiin usein tasakatoiksi.

Huopakatteet ovat kehittyneet huimasti vuosikymmenten kuluessa. Jos viime vuosisadan alkupuolella huopakatto kesti 20 vuotta, on nykyaikaisen version ikä ainakin tuplat. Materiaalivalmistajat, kuten maailman johtava kate- ja vedeneristysmateriaalien tuottaja Icopal ovet kehittäneet materiaaliteknologiaa erityisesti vaativien siltakansien ja pihakansien vedeneristystöiden tarpeisiin. Teknologian edistysaskelista hyötyvät myös kaikki huopakattojen omistajat.

Nykyaikainen kumibitumia sisältävä bitumikermi on luja ja tarttuu kiinnitettävään pintaan. Se pysyy kuosissaan ja joustaa lämpötilan ja sään vaihteluissa. Näin sen käyttöikä on entistäkin pidempi. Sen erityisominaisuuksia ovat hyvä tarttuvuus kiviainekseen, kosteuden eristyskyky, kemiallinen kestävyys ja myrkyttömyys. Liuskekivisiroite suojaa kermia kulutukselta ja UV-säteilyltä. Lisäksi se antaa kermille värin, lisää paloturvallisuutta ja vähentää katteen liukkautta.

Vaihtoehtoja löytyy

Bitumikatteet soveltuvat erityisesti monimuotoisten kattojen tekemiseen helpon työstettävyytensä ja tiiviytensä vuoksi. Jyrkkien kattojen ratkaisuja ovat bitumikattolaatat, (joita kutsutaan myös paanuiksi), kolmiorimakate ja tiivissaumakatteet. Icopal Oy:n laajaan valikoimaan kuuluvat myös tasakaton eli loivan harjakaton toteuttamiseen soveltuvat bitumikermit.

Näyttävä palahuopakatto asennetaan valmistajan kuviomalliin leikatuista kattolaatoista. Kattolaatat kiinnitetään naulaamalla kattoon limittäin. Naulankohta peittyy päälle tulevan laatan alle. Väri- ja mallivaihtoehtoja on runsaasti. Palahuopakatto on hyvä ratkaisu niin vahoihin kuin uusiinkin kattoihin ja erityisesti monimuotoisiin kattomuotoihin.

Perinteiset pystysaumaiset kolmiorimakatot toteutetaan bitumikermillä, joka naulataan kiinni kolmiorimoihin. Saumat peitetään kumibitumikermillä, joten lopputulos on aina täysin tiivis. Näyttävä ratkaisu toimii niin kaupunkikeskusten arvokatoilla kuin maalaismaisemassakin.

Tiivissaumakate asennetaan rullatavarasta alustaan limittäin naulaamalla ja bitumilla toisiinsa liimaamalla. Naulat jäävät aina päälle tulevan kerroksen alle.

Bitumikermikate asennetaan yhtenäisen raakaponttilaudoituksen tai levyn päälle. Aluskermi lisää tiiviyttä ja käyttöikää. Katetyyppi sopii kaikille kattokaltevuuksille. Uusi huopakatto voidaan useimmiten tehdä vanhan huopakaton päälle.

Ilma puhtaaksi katteen avulla

Ympäristötietoisen katonomistajan ratkaisu on ilmaa puhdistava Icopalin Noxite-kate. Se on pinnoitettu ilmaa puhdistavalla sirotteella, joka neutraloi ilmasta liikenteen ja teollisuuden tuottamia haitallisia typenoksidipäästöjä yhdessä auringon, tuulen ja sadeveden kanssa.

Vaalean värinsä ansiosta Noxite-kate vähentää myös rakennuksen energiankulutusta, joten kesällä rakennuksen jäähdytykseen käytettävän energian tarve vähenee.

Viherpeukalon oma ratkaisu

Bitumikermi on ratkaisu myös viher- ja turvekatosta haaveilevalle. Icopal Green -viherkatto –ratkaisun avulla vehreä katto voidaan toteuttaa helposti, luotettavasti ja vaivattomasti. Katon suositeltava minimikaltevuus on 1:6. Turvekatto rakennetaan aina tukevan alustan, esimerkiksi raakaponttilaudoituksen päälle.

Pyydä tarjous kattoremontista

Miten valita oikea katto?

Katon kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan.

Katso myös