fbpx
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Loiva huopakatto

Loiva huopakatto kuntoon

Erityisesti moderneihin, pelkistettyihin pien- ja rivitaloihin olennaisesti kuuluvien loivien kattojen ja pulpettikattojen katemateriaalina moderni kattohuopa – bitumikermi – on aivan lyömätön ratkaisu.

Monet taitavat kutsua loivaa kattoa vanhastaan tasakatoksi, vaikka ne eivät oikeastaan ole enää tasaisia. Niiden kaltevuus on 1:10 tai vähemmän.

Aikaisempien vuosikymmenten kuluessa tasakatot saivat huonon maineen vuotojen vuoksi. Oikein toteutetuilla kallistuksilla ongelma voidaan välttää. Loivalla katolla turvallisin katemateriaali on jatkuva bitumikermi, jonka saumat kestävä hyvin vedenpainetta. Modernit bitumikermikatteet on suunniteltu kestämään sekä asennuksen että käytön aikana kohdistuvat rasitukset, joten uusi kate kestää katolla vuosikymmeniä.

Loivan katon kunto on syytä kartoittaa huolellisesti ennen remonttia. Joskus paikkauskorjauksen avulla saadaan lisäaikaa remontin suunnitteluun. Jos rakenteet ovat kunnossa ja toimivat, uusi bitumikermi voidaan usein asentaa vanhan päälle. Myös puutteelliset kallistukset voidaan kattoremontin yhteydessä laittaa kuntoon.

Loiva katto on tärkeä osa rakennuksen arkkitehtuuria. Materiaalivalinnalla sen ulkonäköä voidaan muuttaa hyvinkin paljon. Kattohuopavalmistaja Icopalilla on laaja valikoima ympäristöön sopivia sekä katseen kestäviä pinta- ja värivaihtoehtoja. Erityisen ympäristöystävällinen vaihtoehto on vaalean värinsä ansiosta rakennuksen energiankulutusta vähentävä ja pinnoitteensa avulla ilmasta liikenteen ja teollisuuden tuottamia haitallisia typenoksidipäästöjä neutraloiva Noxite.

Pyydä tarjous kattoremontista

Miten valita oikea katto?

Katon kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin ja -profiilin valintaan.

Katso myös